Klimaatzaak organiseert ‘Walk for the Climate’ op Domein Kiewit

In 2014 besloten 11 bezorgde burgers actie te ondernemen om het kwakkelend Belgisch klimaatbeleid te helpen deblokkeren. De vzw Klimaatzaak startte een rechtszaak om de overheden te wijzen op hun verantwoordelijkheden en concreet een beleid te eisen dat gericht is op voldoende verlaging van CO2 uitstoot. Er is immers dringend actie nodig!

NEDERLAND

In Nederland loopt een soortgelijke zaak. Daar werd de Nederlandse overheid in eerste aanleg veroordeeld. Ze ging in beroep en binnen een kleine maand weten we wat daarvan het resultaat zal zijn.

WALK FOR THE CLIMATE – DOMEIN KIEWIT

Het Belgische Klimaatzaak organiseert op zondag 27 mei a.s. een Walk for the Climate. Het doet dat op Domein Kiewit. Iedereen is van harte welkom. Je vindt hier alle informatie.

WAAR ANDERS DAN OP DOMEIN KIEWIT?

Met Stedelijk Domein Kiewit heeft Klimaatzaak gekozen voor een goed adresje. Zowel op het domein als bij het aansluitende Sportcentrum Kiewit zijn er al meerdere stenen verlegd in de strijd tegen de klimaatverandering.

WARMTENET BESPAART JAARLIJKS 60 TON CO2-UITSTOOT

Neem nu dat warmtenet met twee pelletketels dat alle gebouwen van warmte voorziet: sinds de installatie ervan in 2013 bespaart het domein jaarlijks liefst 60 ton CO2-uitstoot. Het dak van de geitenstal is dan weer belegd met zonnepanelen. De geitenstal zelf is gebouwd met duurzame en -  waar mogelijk - circulaire materialen om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

NATUUR- EN KLIMAATEDUCATIE

Natuur- en klimaateducatie zijn standaard opgenomen in het programma van ons domein. Het is bovendien de gastheer van de provinciale zetel van onze partner Natuurpunt. Wil je nog even een hapje en een drankje? Zeker doen! Cafetaria Koe-vert werkt quasi uitsluitend met korteketen-, bio- en fairtradeproducten.

DE SPORTHAL VAN KIEWIT: KLIMAATNEUTRALITEIT BINNEN HANDBEREIK

Een goede steenworp van het stedelijk domein ligt de compleet energetisch gerenoveerde sporthal. Deze kreeg een geïsoleerde buitenschil, dubbele beglazing, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie en nieuwe, energiezuinige verlichting. Het energieverbruik voor warmte daalde met liefst 70%. Naast de financiële besparing is de CO2-winst ongeveer 78 ton per jaar. Binnenkort verrijst op hetzelfde sportdomein bovendien een kleine windturbine van de tweede generatie.

Tags: 

Datum agenda: 

zondag, mei 27, 2018