Noord-Zuid

Hasselt heeft een stedenband met twee Marokkaanse partnersteden Missour en Outat-El-Haj. In 2014 viert dit samenwerkingsverband zijn 10de verjaardag. Gewerkt wordt onder meer aan preventieve gezondheid, sport, parkbeheer en vrouwenemancipatie. Onze stad is voorts ook officieel erkend als fairtradegemeente.

Jaarlijks is er op Domein Kiewit ook Amuse. Het is een culinair parkfeest voor alle Hasselaren. Ze kunnen er kennismaken met de wereldkeuken, maar ook met de lokale ontwikkelingsinitiatieven. Die laatsten liggen Stad Hasselt en mezelf zeer na aan het hart. Zij maken internationale solidariteit met en kennis over het Zuiden zeer concreet.

Actueel

Deze middag hebben de leden van het Hasseltse College van Burgemeester en Schepenen (CBS) de brieven gepost die zijn geschreven in het kader van de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International. In het totaal gaat het om 1.778 exemplaren. Daarvan zijn er 251 afkomstig van het stadspersoneel en het CBS.

MOOI RESULTAAT

De mensenrechtenorganisatie...

‘Allemaal mensen, onderweg naar beter!’  Dat is het motto waaronder 11.11.11 dit jaar campagne voert. Migratie en vluchtelingen staan hierbij centraal. Op zaterdag 11 november zetten honderden Hasseltse vrijwilligers zich weer in voor het goede doel door het inzamelen van geld, het verkopen van chocolade, wenskaarten,… en andere plaatselijke acties. Joost Venken, schepen voor...

Met een communicatiecampagne, niet in het minst op de sociale media, zal Hasselt jongeren er toe overhalen zich te engageren voor ontwikkelingsprojecten in het Zuiden. De financiële steun die de stad hen geeft, kan hen misschien net dat extra zetje geven om de stap te wagen. Vanzelfsprekend mogen het geen vrijblijvende reizen worden. Maar anderzijds helpt onze stad op die manier mee aan de...

Pagina's